Nosaltres ho tenim clar! Sorea i la gestió privada de l'aigua no funcionen!

El dissabte 8 d'octubre a les 18 hores parlarem sobre gestió pública de l'aigua i iniciarem la campanya per una gestió pública, transparent i democràtica!

 

El proper dissabte 8 d'octubre, a les 18 hores a la Biblioteca Can Baró farem una xerrada sobre la municipalització del servei de l'aigua. Hi intervindran en Quim Pérez, membre de la plataforma Aigua és Vida i Lluc Peláez, exalcalde del Figaró, que va municipalitzar l'aigua l'any 2009. La xerrada tindrà una doble vessant, per una banda informar i socialitzar el debat del perquè l'aigua ha de ser un bé públic i no pot estar en mans privades i en segon lloc, amb la intenció d'iniciar una campanya ciutadana a Corbera, per informar, debatre i pressionar a l'equip de govern per tal que el 2019 l'aigua a Corbera estigui gestionada per la ciutadania.

 

El 2019 s'acaba el contracte amb Sorea

L'abril de 2019, s'acaba el contracte de 30 anys que es va signar entre l'Ajuntament de Corbera i l'empresa Sorea, filial d'Aigües de Barcelona (Agbar). El resultat no ha pogut ser pitjor, amb unes infraestructures totalment caduques i amb unes pèrdues que han arribat al 50% de l'aigua que es consumeix i sense que l'empresa privada hagi assumit aquest manteniment més enllà de puntuals reparacions per fuites. També estem a dalt de tot de la trista classificació de pobles amb l'aigua més cara de Catalunya, ja que per diferents motius no podem abastir-nos d'aigua de pous propis i hem de comprar tota l'aigua a l'empresa privatitzada Aigües Ter-Llobregat.

 

Perquè necessitem que l'aigua sigui pública?

Per respondre a aquesta pregunta portarem a en Quim Pérez, membre de la Plataforma Aigua és Vida (http://www.aiguaesvida.org/), una associació que des de fa anys lluita per donar informació, sensibilitzar i aconseguir canvis significatius en el model actual de gestió privada i opaca de l'aigua. Ens oferirà arguments clars i concisos de perquè s'ha de remunicipalitzar el servei de l'aigua i ens donarà alguns exemples i dades molt clarificadores.

D'altra banda en Lluc Peláez ens parlarà del procés municipalitzador que es va viure al seu poble, el Figaró, quan ell era alcalde. Aquest petit poble del Vallès Oriental i conegut arreu de Catalunya per les seves polítiques decidides en pro de la democràcia participativa i decisòria, va plantejar una lluita oberta contra una filial d'Agbar. En Lluc Peláez ens explicarà tot el periple i perquè des del poble es va considerar necessari municipalitzar el servei de l'aigua i les conseqüències que aquesta ha tingut. 

 

Així doncs, us animem a venir a la xerrada del 8 d'octubre i a participar a la campanya que estem preparant per aconseguir que la gestió de l'aigua sigui un model 100% públic!