REPÀS DEL PLE DE L'AJUNTAMENT DEL 13 DE MAIG

El ple del mes de maig va venir marcat novament per les protestes de les famílies del Cau de la Guineu que van tornar a fer una concentració a les portes de l'Ajuntament per demanar que finalitzin les obres. A més van mostrar la seva disconformitat amb l'equip de govern, ja que no han complert les promeses de reunir-se amb la Conselleria d'Ensenyament, ni tampoc han fet una reunió de tots els grups polítics del consistori.

 

El ple va començar amb la ratificació de la pròrroga del contracte de servei de jardineria pública. D'aquest punt poc podem dir, ja que no es va comentar el contracte anterior, ni els canvis que s'hi han introduït. Únicament sabem per paraules del regidor de GIU Andres Palacios que es renova fins al 2019, amb “unes noves condicions adaptades a les realitats actuals”. La transparència novament brilla per la seva absència, ja que en el ple no es van comentar quins serien aquests canvis.

 

El punt 3 era un reconeixement extrajudicial de crèdits, amb una factura de 50 euros que el proveïdor havia trigat a entregar-la, i es passarà a l'exercici 2014.

 

Problemes de l'externalització de serveis

El punt 4 és una modificació de crèdit, per una partida de 54.000 euros per la substitució de l'enllumenat d'una part del Passeig dels Arbres. Segons el regidor la xarxa estava antiquada i s'ha de canviar per renovar-la. Encara que l'empresa encarregada de l'enllumenat públic sigui Elecnor, aquesta quantitat l'haurà de pagar l'Ajuntament ja que en el contracte no es contemplen aquestes inversions de la infraestructura antiga. Des de la CUP trobem inadmissible que les inversions del manteniment de la xarxa les hagi de fer l'Ajuntament, quan hi ha una empresa responsable d'aquest servei. Així i com passa amb moltes altres empreses externalitzades del municipi, creiem que si l'ajuntament ha de pagar les inversions i l'empresa únicament obtenir els beneficis, s'haurien de municipalitzar aquests serveis i tant la ciutadania com l'Ajuntament s'estalviarien aquestes despeses.

 

El punt 5 era l'aprovació d'un nou Reglament pel registre dels pisos de protecció oficial, on caldria destacar alguna dada positiva, com que les persones que tinguin un habitatge embargat pel banc, no els hi comptarà com a primer habitatge. D'altra banda, també hem de destacar, la promesa de l'alcaldessa i del primer tinent d'alcalde, que el gener de 2015, els preus dels pisos de protecció oficial disminuiran. Prestarem atenció a aquesta dada.

 

El punt 6 era un nou protocol entre l'Ajuntament, l'ATM i l'Autocorb. Cal destacar les dades de 2013, on segons s'informa hi ha un “dèficit del servei” de gairebé 300.000 euros que haurà d'assumir l'Ajuntament. Altre cop, no entenem perque s'externalitzen serveis on l'empresa només guanya i l'ajuntament només paga els dèficits. El punt 7 era un canvi de denominació de les urbanitzacions i de delimitació de les diferents àrees del poble.

 

Resolució de la PAH

El punt 8 era sobre notificació de decrets d'alcaldia, on volem destacar el número 629 que diu que s'ha creat el registre d'habitatges desocupats en mans d'entitats bancàries, tal i com l'Ajuntament es va comprometre en aprovar una moció de la PAH en el darrer ple. Es va comunicar que els bancs estaven fent al.legacions i quan s'acabes el termini s'obriria el periode de 2 anys per començar a multar a les entitats bancàries. Des de la CUP ens n'alegrem d'aquest tipus de decisions, malgrat ens semblen gestos de cara a la galeria i més venint d'aquest equip de govern, especialment referit a Corbera del PSC i la Rosa Boladeras, una de les responsables a nivell local del planejament urbanístic, que a part de crear el desgavell territorial també va afavorir clarament la bombolla immobiliària, causant de les problemàtiques que ara intenten apagar.

 

Els tres darrers punts van ser mocions, de les quals volem destacar la moció sobre el transport públic metropolità presentada, entre d'altres per CiU. Un cop més, la hipocresia típica d'aquest partit, també a nivell municipal, on es mostra disconforme amb la pujada de tarifes d'enguany, però ho acusa a la manca d'inversions de l'estat espanyol sobre el transport públic. Des de la CUP de Corbera pensem que la pujada de tarifes de l'ATM és bàsicament responsabilitat del sistema creat per la sociovergència, on més de 600 alts càrrecs nomenats a dit estan rebent bona part dels diners que podrien anar destinats, com a mínim a evitar la pujada del preu del bitllet.

 

Finalment a l'apartat de precs i preguntes voldríem destacar que ens vam assabentar per l'Ajuntament que la taula del multireferèndum que es vol impulsar des de diferents entitats civils del municipi, ha estat prohibida per la Junta Electoral de Zona. Des de la CUP entenem que ha estat una decisió política enviar-ho a aquestes instàncies, ja que la demanda únicament era per l'ocupació de la via pública i l'Ajuntament no tenia cap obligatorietat d'enviar-ho, únicament havia de donar permís o no. Un cas més de rentar-se les mans pel què fa a l'exercici de la democràcia directa, que és el què vol impulsar aquesta iniciativa ciutadana.