Resum de les reunions sobre esports, comunicació i desenvolupament econòmic

En els darrers dies, diferents membres de la CUP, hem tingut reunions amb l'Ajuntament sobre diverses temàtiques. Aquí us fem un resum de les reunions del Consell Sectorial d'Esports, del Consell Sectorial de Comunicació i de la reunió mantinguda amb el regidor de Desenvolupament Econòmic, Jordi Anducas.

 

Consell Sectorial d'Esports

En la reunió d'esports hi havia representants dels diferents clubs esportius, així com la presència de regidors de CDC, PP, PSC, ERC, MxC i la CUP. Es va informar sobre el funcionament de les instal·lacions i es va demanar un major control sobre l'entrada de persones que no estan vinculades directament a l'activitat, per evitar accidents. Sobre el manteniment de les instal·lacions hi ha un problema amb la brutícia de la pista exterior de bàsquet, així, es demana que es tanqui a persones alienes a l'activitat per intentar evitar el seu mal estat. Un dels punts importants va ser la presentació d'un estudi, fet per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que constata que és necessària una obra important per reparar els fonaments del poliesportiu. Aquesta reparació pot costar al voltant dels 700.000 euros i la causa és el lloc on està construït: una antiga guixera que en va malmetent els fonaments. Aquesta reparació pot monopolitzar totes les inversions de l'Ajuntament en esports en els propers anys. Des de la CUP vam preguntar per la situació de la gestió dels clubs i tant l'Hoquei com el Bàsquet, van explicar la difícil situació per la qual estaven passant i que els ha obligat a passar a ser un projecte de voluntariat.

 

Consell Sectorial de Comunicació

En aquesta reunió hi eren presents regidors de CDC, ERC, MpC, la CUP, així com les dues tècniques de comunicació de l'Ajuntament, el responsable i dos col·laboradors de Ràdio Corbera. En un primer moment ens van explicar la situació en termes generals. Pel que fa a l'Avançada, s'està elaborant un nou contracte per la maquetació i el disseny, que bàsicament consisteix en la utilització del paper reciclat amb un pressupost d'uns 17.500 euros l'any. Pel que fa a la ràdio, des que es va acabar l’època dels professionals, el 2007, funciona a partir de col·laboracions i en aquests moments se n'estan buscant de noves, com per exemple, parlar amb els instituts i materialitzar un conveni de col·laboració. Des de l'equip de govern es va descartar tornar a professionalitzar la ràdio per qüestions econòmiques. Des de la CUP, vam demanar que el contingut de l'Avançada segueixi criteris periodístics i no polítics i que s’eliminessin les dues pàgines destinades als partits polítics i també l'editorial que fa l'alcaldessa. Així, la veu dels diferents agents podria anar inclosa en els articles i reportatges per donar diferents punts de vista i no únicament la versió de les regidories de l'equip de govern. Ens van respondre que s'intentaria fer una primera prova amb l'article sobre els pressupostos; malgrat tot, les pàgines destinades als partits polítics no les traurien. També vam demanar que es potenciessin les xarxes socials de l'Ajuntament i se'ns va respondre que cada àrea que en volia, tenia un perfil i que no calia unificar-ho tot en una.

 

Reunió amb en Jordi Anducas

Finalment vam tenir una reunió amb el regidor de Desenvolupament Econòmic, Jordi Anducas. Principalment perquè ens expliques amb detall el projecte de la “Corbera de les 15.000 meravelles” perquè poguéssim donar la nostra opinió i proposar noves vies per augmentar els llocs de treball a Corbera. Des de la CUP li vam manifestar que no compartíem la visió excessivament mercantilista de l'entorn natural del poble i que pensàvem que el territori havia de servir perquè les persones de Corbera el poguéssim descobrir i gaudir, en lloc de treure’n rèdit econòmic mitjançant el turisme. Així, pensem que l'excés d'ocupació de la muntanya pot portar a una destrossa encara més gran del nostre territori. També li vam manifestar l'excés de consumisme que es desprenia de tot el projecte i que pensàvem que els problemes comercials de Corbera eren més de tipus estructural que no pas, perquè no s'haguessin intentat fer coses a nivell del petit comerç. Finalment li vam plantejar algunes aportacions al desenvolupament econòmic que portàvem al nostre programa electoral, com era potenciar i difondre el cooperativisme i facilitar contractes amb l'Ajuntament. També vam plantejar poder fer uns petits obradors per a totes aquelles feines artesanes que hi ha al nostre municipi o potenciar la connexió a Internet mitjançant el projecte de Guifi.net.