Notícies de Corbera

El dimecres 24 de gener ens despertàvem amb la desagradable notícia de l’anunci del PdeCat de Corbera d’entrar a formar govern amb el PSC a l’Ajuntament. Així doncs, el nou equip de govern a Corbera estarà format pel PSC, el PDeCAT, GIU i MpC. Segons la nota que va fer pública el regidor del PDeCAT Pol Ejarque, l’entrada al govern serveix per posar fi a l’actual situació de “bloqueig” a l’Ajuntament.

Des de la CUP animem a la ciutadania a participar en aquest procés i a fer valer aquesta petita oportunitat que se’ns brinda. És important que desbordem de projectes ciutadans l’Ajuntament i que vegin que aquest procés polític és imparable, volgut i necessari per la població. És una petita passa cap a l’apoderament ciutadà i la decisió col·lectiva que defensem. Però també exigim a l’equip de govern que es millorin aquests processos. Calen uns debats previs per veure en quina situació ens trobem i quines són les millores que necessitem i que siguin consensuades i decidides entre tota la població. I cal assessorament tècnic sobre participació i calen recursos per dur a terme els processos participatius, ja que això no és un joc, és la política que vindrà, que ja hi és.

El passat 11 de juliol es va dur a terme el primer ple ordinari amb la «nova» alcaldessa Rosa Boladeras al capdavant. El ple va estar marcat per l’aprovació definitiva del Pla d’Actuació Municipal (PAM), ja que l’equip de govern va seguir amb la seva política de tirar-lo endavant sense comptar amb cap proposta de l’oposició ni de la ciutadania. També es va aprovar una moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre en el qual l’Ajuntament es va comprometre a posar totes les facilitats perquè es pugui desenvolupar amb plenes garanties democràtiques.

 

Discurs segon ple d'investidura, 17 de juny de 2017

 

Les formes

 

El passat 9 de maig hi va haver un nou ple ordinari, el darrer on la Montserrat Febrero (ERC) farà d’alcaldessa, ja que en el proper ple ja tindrem de nou l’alcaldia a mans del PSC i de la Rosa Boladeras. Com a punts més destacats d’aquest ple caldria esmentar un nou capítol de la lamentable gestió amb la que s’està portant l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM), aquest cop volen demanar un crèdit de 1,5 milions d’euros.

El dimarts 14 de març hi va haver una nova sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Corbera. Com a notes destacades, esmentarem un nou capítol del serial del Pla d’Acció Municipal (PAM) on l’Ajuntament ha decidit canviar el model de finançament d’una part dels 6 milions d’euros. També destaquem l’aprovació de la moció presentada per la CUP a favor de la integració de Corbera a la Xarxa de Municipis LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals) i la negativa de l’equip de govern a la creació d’un banc de terres per considerar-la una eina poc útil.

 

De l'1 al 16 de març es fan les jornades de portes obertes a les escoles i instituts de Corbera.

 

Vols una educació inclusiva, de qualitat, coeducativa, laica, catalana, equitativa, democràtica? Busques un centre que forma part de la societat del poble on vius?

 

PRIMÀRIA

 

Escola El Cau de la Guineu

1 de març 9:00

L'equip de govern va presentar el passat mes de desembre el Pla d'Actuació Municipal (PAM), una eina on s’exposen les línies mestres de la política que volen aplicar en una legislatura. L'actual govern, ha presentat el PAM amb gairebé dos anys de retard, entenem que bàsicament ho han fet per esperar a tenir prou diners com per poder mostrar les grans inversions que volen fer en els dos darrers anys de mandat, coincidint amb l'alcaldia de la Rosa Boladeras i el PSC.

 

Una crítica feminista al «Corbera in love»

 

No tot s'hi val per promocionar el comerç de Corbera. Durant aquesta legislatura hem vist moltes idees estrambòtiques per tal de promoure que la gent del municipi comprem i fem vida a Corbera Baixa. Des de la CUP, recolzem que a Corbera Baixa hi hagi moviment i que comprem al petit comerç local enlloc dels centres comercials. Però no tot s'hi val.

 

Pàgines