Notícies de Corbera

Acord per a la formació del nou govern de la dignitat a l’Ajuntament de Corbera

 

Els grups municipals d’ERC, CUP, PdeCAT i ICV-Movem Corbera hem arribat a un acord per formar un nou govern municipal a l’Ajuntament de Corbera, mitjançant la presentació d’una moció de censura a l’actual equip de govern liderat pel PSC.

 

Des de l’assemblea local de la CUP engeguem el primer certamen Millorem Corbera. Aquest concurs està orientat a la realització de nous projectes que siguin atractius per Corbera, des de múltiples àmbits i que poden ser desenvolupats per les entitats o per persones a títol individual. El certamen tindrà un fons econòmic de 4.200 euros, en un principi repartit entre dos premis de 2.200 i 2.000 euros respectivament. Els projectes guanyadors el triarà un jurat popular, totalment independent de la nostra organització.

 

El dimarts 20 de febrer hi va haver la sessió ordinària del ple ajornat del mes de gener. Aquest ple va ser el bateig institucional del govern de la vergonya, després del pacte entre el PdeCAT, el PSC, GIU i MpC. Volem destacar que per primera vegada l’equip de govern no va poder tirar endavant algunes de les seves propostes, com l’augment de taxes del cementiri municipal, cosa que va demostrar la poca cultura política de consensos amb els partits de l’oposició.

El dimecres 24 de gener ens despertàvem amb la desagradable notícia de l’anunci del PdeCat de Corbera d’entrar a formar govern amb el PSC a l’Ajuntament. Així doncs, el nou equip de govern a Corbera estarà format pel PSC, el PDeCAT, GIU i MpC. Segons la nota que va fer pública el regidor del PDeCAT Pol Ejarque, l’entrada al govern serveix per posar fi a l’actual situació de “bloqueig” a l’Ajuntament.

Des de la CUP animem a la ciutadania a participar en aquest procés i a fer valer aquesta petita oportunitat que se’ns brinda. És important que desbordem de projectes ciutadans l’Ajuntament i que vegin que aquest procés polític és imparable, volgut i necessari per la població. És una petita passa cap a l’apoderament ciutadà i la decisió col·lectiva que defensem. Però també exigim a l’equip de govern que es millorin aquests processos. Calen uns debats previs per veure en quina situació ens trobem i quines són les millores que necessitem i que siguin consensuades i decidides entre tota la població. I cal assessorament tècnic sobre participació i calen recursos per dur a terme els processos participatius, ja que això no és un joc, és la política que vindrà, que ja hi és.

El passat 11 de juliol es va dur a terme el primer ple ordinari amb la «nova» alcaldessa Rosa Boladeras al capdavant. El ple va estar marcat per l’aprovació definitiva del Pla d’Actuació Municipal (PAM), ja que l’equip de govern va seguir amb la seva política de tirar-lo endavant sense comptar amb cap proposta de l’oposició ni de la ciutadania. També es va aprovar una moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre en el qual l’Ajuntament es va comprometre a posar totes les facilitats perquè es pugui desenvolupar amb plenes garanties democràtiques.

 

Discurs segon ple d'investidura, 17 de juny de 2017

 

Les formes

 

El passat 9 de maig hi va haver un nou ple ordinari, el darrer on la Montserrat Febrero (ERC) farà d’alcaldessa, ja que en el proper ple ja tindrem de nou l’alcaldia a mans del PSC i de la Rosa Boladeras. Com a punts més destacats d’aquest ple caldria esmentar un nou capítol de la lamentable gestió amb la que s’està portant l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM), aquest cop volen demanar un crèdit de 1,5 milions d’euros.

El dimarts 14 de març hi va haver una nova sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Corbera. Com a notes destacades, esmentarem un nou capítol del serial del Pla d’Acció Municipal (PAM) on l’Ajuntament ha decidit canviar el model de finançament d’una part dels 6 milions d’euros. També destaquem l’aprovació de la moció presentada per la CUP a favor de la integració de Corbera a la Xarxa de Municipis LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals) i la negativa de l’equip de govern a la creació d’un banc de terres per considerar-la una eina poc útil.

 

Pàgines